Voeding

Maaltijdplannen vind je onder Coach. Hier vind je een overzicht van al jouw aangemaakte maaltijdplannen en kun je ook een nieuw maaltijdplan aanmaken.

Je kunt hier producten toevoegen uit onze productendatabase. Dit is een open database. Dit betekent dat alle gebruikers zelf producten toe kunnen voegen. Jij kunt dus ook zelf producten toevoegen als je iets mist in onze database. Gecontroleerde producten hebben wij toegevoegd uit de NEVO-tabel. Wanneer je producten toe gaat voegen zie je bovenaan een verdeling van de macronutriënten in het voedingsplan. Je kunt dit plan opslaan als zichtbaar alleen voor jou of ook voor andere medewerkers binnen jouw portaal.

Om het maaltijdplan toe te wijzen aan een klant gaan we via Mijn klanten of via Klanten en Personeel naar de betreffende klant. Het is belangrijk dat de klant die je wilt coachen op zijn of haar voeding pro is. De voedingsmodule is voor klanten alleen bruikbaar als zij pro zijn. Via de zwarte coachingsbalk bovenin kun je naar het voedingsoverzicht van de klant gaan. Om te starten met het coachen op voedingsgebied is het belangrijk dat je eerst een voedingsplan aanmaakt. Je doorloopt hiervoor een aantal stappen om aan aantal gegevens van de klant in te geven. Zoals leeftijd, gewicht en lengte, hoe actief de klant is, wat het doel is van de klant en wanneer hij dit doel wilt bereiken. Als laatste kies je het type maaltijd plan. Elk heeft een andere verdeling van de macro’s. Wil je niet een van de standaard plannen gebruiken dan kun je het aangepaste plan gebruiken en zelf je verdeling invoeren.

Wanneer het maaltijdplan aangemaakt is kun je een maaltijdplan inplannen voor de klant. Je gaat hiervoor naar het voedingsdagboek van de klant en klikt op maaltijdplan. Via deze weg kun je een nieuw maaltijdplan aanmaken of een van je bestaande maaltijdplannen inplannen. Door op de 3 rondjes te klikken kun je het maaltijdplan inplannen. Kies een start- en einddatum voor het plan en kies de juiste dagen om het plan op in te plannen.

Nu is het plan ingepland en kan de klant in zijn Food app aangeven welke producten hij heeft gegeten. Uiteraard kan hij ook producten verwijderen die hij niet heeft gegeten en zelf extra producten toevoegen. Zo heb jij altijd goed inzicht op de klant zijn voeding.

Als laatste heb je ook nog de mogelijkheid om clubmaaltijden aan te maken. Dit is handig als je bijvoorbeeld een recept post in je community of groepen en je wilt dat leden deze makkelijk in kunnen voeren in hun voedingsdagboek. Je maakt een club maaltijd door naar een voedingsdagboek te gaan. Je voert de producten en juiste verhoudingen in en selecteert alle ingredienten. Nu komt er een menu naar voren met als optie opslaan als maaltijd. In het nieuwe scherm kun je aantal dingen instellen en onderaan vind je de belangrijkste instellingen namelijk Zichtbaar voor leden en personeel van mijn club. Wanneer je deze aanvinkt en vervolgens het plan opslaat, kunnen al jouw leden deze maaltijd makkelijk terugvinden in hun food app.