Afspraakrooster

Het afspraakrooster is perfect als je 1op1 of 1op2 lessen aanbiedt in je sportschool of studio. Afhankelijk van de beschikbaarheid van je personeelsleden, laat het rooster tijdvakken zien waarin klanten afspraken kunnen boeken.

Als je wilt overgaan naar het afspraakrooster lees dan eerst dit artikel. Hierin wordt uitgelegd welke functionaliteiten er op dit moment beschikbaar zijn en wat er binnenkort aankomt zodat je zelf kan bepalen wanneer jij klaar bent om over te gaan! Neem contact met ons op om het afspraakrooster te activeren.

In dit artikel zul je meer informatie vinden over:

1. Instellingen voor het afspraakrooster
  2. Afspraakroostermodule
  3. Rollen in het afspraakrooster
  4. Het afspraakrooster gebruiken op je mobiel

1. Instellingen voor het afspraakrooster

Ga naar systeeminstellingen -> Afspraakrooster

A. Activiteiten

Voordat klanten gebruik kunnen maken van het rooster, moet je activiteiten aanmaken die zij kunnen boeken.

Bijvoorbeeld: Personal training sessie van 60 minuten

B. Categorieën

Bied je verschillende activiteiten aan? Maak dan hier categorieën van zodat klanten makkelijker kunnen boeken.

Bijvoorbeeld: Personal training, massage, fysiotherapie.

C. Personeel

Kies en voeg de personeelsleden toe die als instructeur geboekt kunnen worden voor bepaalde activiteiten.

D. Locaties

Hier wordt momenteel aan gewerkt en zal later toegevoegd worden.

2. Afspraakrooster module

Zodra je de afspraakrooster instellingen hebt ingericht, kun je naar de module gaan waar je drie tabjes vindt.

A. Rooster overzicht

Op deze pagina, kan je geboekte activiteiten zien en verwijderen

B. Beschikbaarheid

Je kunt hier de beschikbaarheid van je personeel toevoegen. Gebaseerd op deze beschikbaarheid kunnen klanten activiteiten boeken. Je kan direct in je kalender klikken en slepen om beschikbaarheid toe te voegen.

C. Klant inboeken

Klik door de stappen om een klant voor een specifieke activiteit in te boeken. Je selecteert een categorie, een specifieke activiteit, een tijdstip en natuurlijk een klant en bevestigt vervolgens de boeking.

3. Rollen in het afspraakrooster

Wie heeft er toegang tot welk onderdeel van het rooster?

Je kan de bevoegdheden instellen bij Klanten en Personeel -> Personeel -> betreffende personeelslid -> bewerk gegevens -> bevoegdheid.

-    Club manager heeft toegang tot de instellingen van het rooster en kan deze bewerken.

-    Met de bevoegdheid Rooster kun je de beschikbaarheid van het personeel toevoegen, wijzigen en verwijderen.

-    Alle overige personeelsleden kunnen klanten inboeken en het rooster overzicht zien.

4. Het afspraakrooster gebruiken op mobiel

A. Een tegel toevoegen in je gepersonaliseerde startscherm

Er is een template beschikbaar voor het afspraakrooster. Ga naar de systeeminstellingen > Mobiele App > maak tegel aan> Manage. Hier vind je de tegel voor het afspraak rooster. Zodra je deze aan je homescreen hebt toegevoegd kunnen klanten deze ook zien en vanuit hier een lesje boeken!

B. Hoe kunnen klanten zichzelf inboeken in het afspraakrooster?

Wanneer de tegel is toegevoegd aan je startscherm, kunnen klanten beginnen met boeken op basis van de beschikbaarheid van de personeelsleden. Ze nemen de volgende stappen om te boeken: selecteer een categorie > selecteer activiteit > kies datum/tijd > kies tijd > boek.