Aan de slag met je Custom Mobile App!

Vanwege de specifieke richtlijnen die Apple heeft uitgevaardigd met betrekking tot iOS-app-releases, zijn er een aantal extra vereisten waaraan wij moeten voldoen om je app onder je merknaam te ontwikkelen en te publiceren. Deze vereisten zijn van toepassing op alle bedrijven en ontwikkelaars die in de App Store willen werken. We kunnen we niet langer apps publiceren voor eenmansbedrijven en klanten zonder Apple apparaat. Je moet je ook inschrijven voor het Apple Developer Account, en de jaarlijkse vergoeding van 99$ aan Apple betalen om een branded app te mogen hebben.

Omdat deze wijzigingen rechtstreeks door Apple werden uitgegeven, moest Virtuagym de huidige richtlijnen herzien en de processen veranderen om iOS-apps voor jou te kunnen blijven ontwikkelen. Meer informatie over nieuwe richtlijnen is te vinden op de website van Apple: https://developer.apple.com/support/enrollment/

Laten we aan de slag gaan met het instellen van je Virtuagym Custom Mobile App! Dit artikel is een gids om je stap-voor-stap door het proces te helpen. Gebruik het als checklist en volg het proces van boven naar beneden.

Stap 1. Een zakelijk e-mailadres instellen & een zakelijke website hebben

Stap 2. Registreer je bedrijf als rechtspersoon

Stap 3. Maak een Apple ID aan voor je bedrijf

Stap 4. Zoek je D-U-N-S-nummer

Stap 5. Inschrijven voor het Apple Developer Program

Stap 6. Voeg Virtuagym toe aan je Developer-account

Stap 1. Een zakelijk e-mailadres instellen & een zakelijke website hebben

Je hebt een aangepast e-mailadres nodig met je eigen domeinnaam (bijvoorbeeld example@companyname.com) om je aan te melden voor een Apple Developer-account; Apple accepteert geen persoonlijke e-mailadressen die zijn gemaakt via gratis online services zoals Gmail of Outlook.

Uw bedrijf moet een publiek beschikbare website hebben en de domeinnaam moet gekoppeld zijn aan uw organisatie.

Stap 2. Registreer je bedrijf als rechtspersoon
Je bedrijf moet geregistreerd zijn als een bedrijf of een ander type juridische entiteit om je in te schrijven voor het Apple Developer Program. Denk hierbij aan BV, NV of VOF. Mocht je een eenmanszaak zijn, dien je contact met ons op te nemen via support@virtuagym.com

We weten dat registreren als rechtspersoon niet eenvoudig is, maar door de gevoelige juridische aard van deze overeenkomsten kunnen Virtuagym-consultants hier niet aan meewerken. Lokale wetten en de daaruit voortvloeiende fiscale gevolgen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van waar je bedrijf is gevestigd. Daarom raden wij je ten zeerste aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde jurist om de registratievereisten in jouw regio te bespreken.

Stap 3. Maak een Apple ID aan voor je bedrijf
Wanneer je je inschrijft voor het Apple Developer-programma, raden wij je aan om een Apple ID aan te maken die specifiek op je bedrijf is afgestemd. Deze ID moet los staan van je persoonlijke Apple ID, omdat Apple het gekoppelde e-mailadres gebruikt om updates over je app te communiceren en de jaarlijkse registratiekosten van $99 in rekening te brengen.

Volg deze stappen om een nieuwe Apple ID aan te maken:

Ga naar de Apple ID-pagina.
Vul het formulier in met behulp van je zakelijke e-mailadres en vul alle vereiste veiligheidsvragen in. Apple stuurt na het invullen van het formulier een e-mail met een verificatiecode van zes cijfers. Je moet deze code invoeren om de registratie te voltooien.

Stap 4. Zoek je D-U-N-S®-nummer
Je organisatie moet een D-U-N-S-nummer hebben, zodat Apple de identiteit en de status van je organisatie kan controleren. Deze unieke getallen van negen cijfers worden toegekend door Dun & Bradstreet en worden veel gebruikt als standaard bedrijfsidentifiers. Je kunt controleren of je organisatie al een D-U-N-S nummer heeft en dit indien nodig aanvragen. In de meeste rechtsgebieden zijn ze gratis.
Ga naar deze website om een D-U-N-S nummer te krijgen: https://developer.apple.com/support/D-U-N-S/

Klik op de link die rood onderstreept is en vul jouw bedrijfsinformatie in. Je zult vervolgens deze melding krijgen:

Scrol op de pagina verder naar beneden totdat je het volgende ziet en volg de stap die daar staat:

Dun & Bradstreet krijgt jouw aanvraag voor een D-U-N-S nummer binnen en zal jouw een mail sturen met wat jouw D-U-N-S nummer is.

Stap 5. Inschrijven voor het Apple Developer Program

Klik hier voor meer informatie over de stappen om je in te schrijven voor het Apple Developer-programma.

Stap 6. Voeg Virtuagym toe aan je Developer-account
Klik hier om naar het artikel te gaan met de stappen die gevolgd moeten worden om dit proces te voltooien.

Nadat deze stappen voldaan zijn starten wij met het bouwen van de app. Dit proces duurt vanaf dit punt ongeveer 4 weken.

Houd er rekening mee dat Apple je tijdens het ontwikkelingsproces een e-mail kan sturen over jouw app. Antwoord NIET op Apple! Als je een e-mail ontvangt die een antwoord vereist, neem dan altijd eerst contact met ons op en wij zullen alle communicatie met Apple afhandelen totdat jouw app live is.

Houd er ook rekening mee dat Apple om een bewijs van eigendom van het bedrijf waarvoor de app wordt ontwikkeld kan vragen. Het kan nodig zijn om die documentatie op een bepaald moment aan te moeten vragen om deze aan Apple te kunnen voorleggen.

Apple ondersteuning

Aangezien dit een proces is dat zich volledig binnen het ecosysteem van Apple afspeelt, zijn onze supportmedewerkers beperkt in de hulp die zij kunnen bieden. Als je problemen hebt met je Apple ID, raden we je aan deze bronnen te gebruiken voor assistentie:

Klik hier als je het e-mailadres of wachtwoord voor je Apple ID niet meer weet.

Klik hier als je hulp nodig hebt bij het instellen of beheren van je Apple ID.

Klik hier om contact op te nemen met Apple ondersteuning: je moet inloggen en de Apple ID-tegel selecteren.