Online Shop & Online Inschrijven

Instructievideo Online Shop

De Online Shop aanzetten in je licentie

De Online Shop kan worden aangezet via de Bedrijfsinstellingen > Licentie en Facturen. Zet de optie Point of Sale/Online Shop aan en klik op oplaan. Zie de onderstaande afbeelding:

De Online Shop is een functie die kan worden gebruik om lidmaatschappen en producten via je website te verkopen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om nieuwe leden direct in te schrijven in je portal.

Dit betekent dat potentiele klanten die graag lid willen worden zich meteen kunnen inschrijven via je eigen website! Ze maken dan meteen zelf een account aan, dus hoef je ze niet meer handmatig te registreren in je portal. Naast nieuwe klanten is de Online Shop ook een betere manier om je bestaande leden te helpen, want in de shop kunnen ze een lidmaatschap, credits, producten en diensten kopen; waar en wanneer ze maar willen. Daarnaast neemt Virtuagym een groot deel van de administratieve moeite uit handen, scheelt jou tijd, moeite en geld!

Je Online Shop opzetten

In de Bedrijfsinstellingen > Online Shop zul je de instellingen voor deze functie vinden. Hier vindt je algemene informatie zoals de naam, beschrijving en het e-mailadres van de shop. Ook zul je de link die je verwijst naar de shop vinden, zodat je deze bijvoorbeeld kunt delen in de community in je Portal.

De algemene voorwaarden kun je invullen onder Bedrijfsinformatie > geavanceerd. Zie de onderstaande afbeelding:

Wanneer je de algemene instellingen hebt ingevuld, kun je beginnen met het opzetten van de categorieen.

Klik op de blauwe '+ categorie toevoegen' om er één aan te maken om je lidmaatschappen en producten in te delen. Wanneer de categorieen zijn aangemaakt, kun je beginnen met de verschillende lidmaatschappen en producten toe te voegen.

let op: De lidmaatschappen en producten die je toevoegt aan de Online Shop moeten, voor je ze toe kunt voegen in de Online Shop, al in onder 'Lidmaatschappen' en 'Kassa' in je bedrijfsinstellingen staan.

Let op: KLIK OP DE CATEGORIE OM DEZE TE ZIEN, VOEG DAARNA EEN PRODUCT EN BETAALMETHODE TOE, KLIK DAN PAS OP HET BLAUWE INSCHAKELKNOPJE RECHTSBOVENIN ZODAT DEZE BLAUW WORDT, DAARNA WORDT DE CATEGORIE TOEGEVOEGD EN ZICHTBAAR.

Wanneer de categorie is aangemaakt, klik op de categorie en het volgende scherm verschijnt:

Klik op het + teken om je lidmaatschappen toe te voegen. Wanneer je het lidmaatschap hebt toegevoegd kun je de betaalmethode(s) kiezen.

Wanneer alles is ingesteld in de Bedrijfsinstellingen, kun je in je Shop komen en deze bekijken door op 'Shop Link' te klikken, dan wordt je doorgeschakeld naar de Online Shop.

Voor klanten: een lidmaatschap/product kopen in de Online Shop

De Online Shop is erg gebruiksvriendelijk voor je klanten. Klanten kunnen een product kiezen, een betaalmethode kiezen en dan naar de kassa gaan:

De nieuwe klant moet eerst selecteren of ze een nieuwe of bestaande klant zijn. Wanneer ze een nieuwe klant zijn, moeten ze eerst hun details invullen en worden ze automatisch als lid ingeschreven:

Na deze stap en nadat de betaling is voltooid krijgt deze klant een nieuw lidmaatschap. Een bevestigingsmail is verzonden naar de club (jij) en naar de klant. Een klant kan dan direct inloggen en een les boeken, rondkijken in de community or meedoen met een challenge. Je kunt zelf instellen (bedrijfsinstellingen/klantinstellingen) wat een klant wel en niet kan doen wanneer ze toegang hebben tot het online portal.