SEPA | Proces stap voor stap

Incassobetalingen voor de eerste keer verwerken? Over het algemeen ziet het proces er zo uit:

Vraag een SEPA ID aan bij uw bank en zet deze in Business Settings > Financiële informatie
Ga naar Financiële App > Download SEPA-bestand van Virtuagym met uitstaande facturen
Verstuur het SEPA-bestand naar uw bank en wacht 3-6 dagen tot de bank het heeft verwerkt
Bank retourneert het CAMT-bestand (resultaat van de debitering)
Upload het CAMT-bestand in Virtuagym om te verwerken welke facturen zijn betaald en welke betalingen zijn mislukt

Hier volgt een stappenplan van het volledige proces:

1. SEPA-ID

1 a. Neem contact op met uw bank voor een SEPA-ID bij uw bank en zet deze in Bedrijfsinstellingen > Financiële informatie

2. SEPA DOWNLOAD

2 a. Ga naar de financiële app

2 b. Selecteer 'Openstaand' & 'Automatische Incasso'.

Screen_Shot_2018-08-16_at_12.44.19.png2 c. Om het SEPA-bestand te downloaden, selecteert u de periode (deze maand, vorige maand, dit jaar, enz.) en selecteert u alle uitstaande facturen.

2 d. Opties > downloaden als SEPA:

2 e. Ga naar aangemaakte downloads en controleer uw SEPA-batch. Selecteer FRST als het uw eerste SEPA-batch is, RCUR als het de volgende is.

2 f. Klik na het controleren op DOWNLOAD FILE (vullen). Nu is het klaar om het te verzenden. Let op: klik nog niet op Voltooien, klik op Voltooien wanneer uw bank de SEPA download heeft goedgekeurd.

3. SEPA-bestand naar bank verzenden

3 a. Uw SEPA-bestand is gecontroleerd, u kunt het uploaden in uw bank (vraag uw bank om hulp)

3 b. Als u het bestand hebt goedgekeurd via de bank, gaat u naar 'Gemaakte downloads' en klikt u op 'Voltooien'.

4. De bank stuurt u het CAMT-bestand

4 a. Mocht het een .xml-bestand zijn, sla het dan op uw computer op

5. Het CAMT bestand uploaden.

5 a. Ga in de financiële app naar aangemaakte uploads om het bestand te uploaden (.xml-bestand)

5 b. Bekijk de resultaten en geef aan of alles correct is.

5 c. De mislukte betalingen worden nu als "openstaand" geregistreerd en opnieuw in de nieuwe SEPA-batch gedebiteerd.