Bedrijfsinstellingen | Hoe verstuur ik emails vanuit mijn eigen domeinnaam?

Emails die worden verstuurd vanuit Virtuagym over bijvoorbeeld roosterlessen, facturen of de verjaardagsmail, hebben als afzender standaard "noreply@virtuagym.com". Mocht je dit willen veranderen in je eigen domeinnaam, kun je dit aanpassen onder "email sjablonen".

Let op: dit werkt alleen op het moment dat je een EIGEN domeinnaam hebt. sportclub@gmail.com werkt dus niet, info@sportclub.com werkt wel.

Onder email sjablonen kies je voor "geavanceerd" onderaan de pagina. Daar vink je de optie "Gebruik een andere SMTP server" aan.

Daarna moet je een aantal gegevens toevoegen.

Let op: de onderstaande gegevens zijn gebaseerd op een emailserver van Google. Wanneer je gebruik maakt van een andere emailserver, vraag de settings dan op bij die server.

- SMTP-Server & STMP Poort zijn per email server bepaald, en zijn voor Google dus bovenstaande.

- Gebruik SSL/TLS moet aangevinkt zijn.

- SMTP Gebruikersnaam & wachtwoord is het emailadres en het wachtwoord van dat emailadres.

- Naam afzender is de naam die je wilt tonen aan de ontvangers.

- Email afzender is het email adres dat je wilt tonen aan de ontvangers.

- Reply-to adres is het email adres waarnaar de ontvanger kan reageren.

Zodra je alles hebt ingevuld, kun je de verbinding testen. Je zult dan een van de twee pop ups krijgen:

Krijg je deze melding, dan betekent het dat alles goed staat en het is gelukt, hoera!

Krijg je deze melding, dan betekent het dat je settings bij Gmail nog niet goed staan en krijg je een email die je hierover inlicht.Dat mailtje ziet er zo uit:

Om ervoor te zorgen dat de koppeling gemaakt kan worden, volg je deze stappen:

Ga in Gmail naar "My account/Mijn account", te vinden rechtsbovenin bij alle apps.

Onder My Account kies je voor "Connected Apps & Sites"

Op deze pagina ga je naar "Allow less secure apps" en zet je dit aan.

Zodra je dit aan hebt staan kun je de verbinding opnieuw testen, en als het goed is krijg je dan de volgende melding:

Mocht dit niet werken of heb je hulp nodig bij deze stappen, kun je altijd contact opnemen met support@virtuagym.com