Mobiele Apps | Het publiceren van je Custom Branded App

Het is tijd om jouw eigen Branded App te ontwerpen

In deze handleiding vind je de stappen die moeten worden ondernomen om jouw App voor te bereiden en te publiceren.

Zorg ervoor dat deze handleiding zorgvuldig wordt doorgenomen om zeker te zijn dat alle informatie juist wordt doorgestuurd naar het Mobile Development team van Virtuagym.

Benodigde logo’s & kleuren

Om jouw Branded App in de App Stores te krijgen, kun jij je app zelf ontwerpen! Ons Mobile Development team zal de app dan gaan bouwen. De volgende informatie is hiervoor nodig:

• App Icoon (1024x1024 voor iPhone, 512x512 voor Android)
  • Home Logo (transparant, 500x300 voor beide apps)
  • Achtergrond Logo (optioneel, 768x382 voor beide apps)
  • Navigatie Balk Kleur (hex code) & Login Achtergrond Kleur (hex code)

App Icon

Het App Icoon is de afbeelding die klanten zien als jouw app op het hoofdscherm van hun mobiele telefoon. Let erop dat deze afbeelding de juiste maat is en niet teveel tekst bevat, omdat dit niet leesbaar is.
App Icoon voor iPhone:
1024x1024, niet-transparant

App Icon for Android:
512x512, kan transparant en niet-transparant zijn

Home Logo

Het Home Logo is het bedrijfslogo dat verschijnt op de homepagina en het loginscherm van de Branded App. Het is belangrijk dat dit logo transparant is omdat de achtergrond kleur (of logo) er achter zit.

Home Logo voor iPhone:
500x300, transparant

Home Logo voor Android:
500x300, transparant

Achtergrond Logo

Het is optioneel om een Achtergrond Logo toe te voegen in je Branded App. De achtergrond is te zien achter het Home Logo, wat betekent dat het geen normale foto kan zijn (anders valt het Home Logo weg).
Als je besluit om geen Achtergond Logo te uploaden wordt de kleur van de navigatiebalk (zie hieronder) automatisch overgenomen als achtergrond kleur voor het startscherm.

Achtergrond Logo voor iPhone:

768x382

Achtergrond Logo voor Android:

768x382

Navigatiebalk kleur & Login Achtergrond

De Navigatiebalk Kleur is de kleur die wordt gebruikt op elk scherm in de Mobiele App. Zonder Achtergrond Logo wordt deze kleur ook achter het logo geplaatst op het hoofdscherm.

De Login Achtergrond wordt gebruikt voor het login scherm in de App en kan dezelfde kleur zijn als de Navigatiebalk kleur. Je kan er ook voor kiezen om deze kleur te veranderen.

Beide kleuren kunnen niet (bijna) wit zijn, omdat de menu knoppen onzichtbaar zullen worden.

Kleuren worden ingevuld in hex code.

Benodigde teksten en informatie

Om jouw app gepubliceerd te krijgen in beide App Stores, hebben we wat teksten en andere informatie nodig om de ontwikkeling in gang te zetten. De volgende teksten zijn nodig:

• App Naam & App Volledige Naam
  • Korte beschrijving in App Store
  • Volledige App Store Beschrijving

App Naam

De App Naam is de naam die wordt weergegeven op de mobiele telefoon. Houd deze zo kort mogelijk, zodat deze volledig weergegeven wordt. Een voorbeeld is “I Am Fit”

Het maximum aantal karakters is 15, maar we raden aan niet meer dan 10 te gebruiken.

App Full Name

Dit is de naam die zichtbaar is in de App Stores. Jouw klanten zullen de app kunnen vinden door op deze naam te zoeken. Een voorbeeld van een naam is “Studio I Am Fit Amsterdam”

Het maximum aantal karakters is 30.

Korte App Store Beschrijving

De Korte App Store beschrijving is meer een slogan die jouw sportschool of bedrijf beschrijft en wordt alleen gebruikt in Google Play.

Een voorbeeld van een Korte App Store Beschrijving is “Word fit met I Am Fit Amsterdam - Workouts voor thuis & in de sportschool!”

Het maximum aantal karakters is 80.

Full App Store Description

Dit is een volledige beschrijving van jouw app en kan worden gevonden in beiden App Stores. In deze beschrijving kun je aangeven wat de app inhoudt en hoe klanten een account kunnen krijgen.

Let op: links en email adressen zijn NIET toegestaan in de App Store beschrijving en kan resulteren in het afwijzen van jouw app door de App Stores.

Een voorbeeld tekst wordt gegeven in het Branded App aanvraagformulier en heeft een maximum aantal karakters van 4000.

Het uploaden van alle informatie en bestanden om te bevestigen voor development

Om ervoor te zorgen dat jouw app ontwikkeld en gepubliceerd kan worden in de App Stores, zul je alle informatie moeten uploaden in jouw eigen portaal.

Let erop dat het ontwikkelen en publiceren van jouw app maximaal 2 weken duurt, dus zorg ervoor dat je alle informatie upload minstens 2 weken voor je wilt dat jouw leden gebruik kunnen maken van de app.

Om jouw informatie te kunnen uploaden heb je toegang nodig tot het portaal. Je zult hiervoor een uitnodigingsmail ontvangen op jouw startdatum. Met deze e-mail kun je jouw professionele account activeren en krijg je toegang tot het portaal.

Volg deze stappen om jouw informatie te uploaden

Stap 1 - Ga naar Bedrijfsinstellingen

Vind de app genaamd Bedrijfsinstellingen in jouw App overzicht.

Om deze app te vinden, zul je op jouw portaal moeten zijn. Je kunt op jouw portaal komen via de link in je activatiemail, of door naar JOUWCLUBNAAM.virtuagym.com te gaan.

Daar log je in met jouw email en wachtwoord. Je kunt het App Overzicht vinden door op je naam (waar “professioneel” onder staat) te klikken rechtsboven in het scherm.

Let erop dat alleen een Club Manager toegang heeft tot de Bedrijfsinstellingen.

Stap 2 - Ga naar de tab Mobiele Apps

In de bedrijfsinstellingen vind je een menu aan de linkerzijde van het scherm. Onder het tweede kopje genaamd “Coaching & Mobiele Apps” vind je de tab “Mobiele Apps”.

Klik op deze tab om de Mobiele Apps pagina te openen.

Stap 3 - Zorg dat je “Branded App” hebt aangevinkt

Je bent nu op de pagina waar je jouw Branded App kunt personaliseren. Let erop dat je de optie “Branded App” hebt aangevinkt, zodat je op de juiste pagina bent om jouw informatie te uploaden.

Stap 4 - Kies de juiste kleuren en logo’s

Je kunt nu alle logo’s en kleuren uploaden die je eerder in dit document hebt voorbereid. Zodra je een logo uploadt of kleur kiest, zie je het resultaat direct verschijnen in de voorvertoning erboven.

Stap 5 - Vul alle benodigde teksten in

In de volgende stap vul je alle teksten in voor de App Stores. Je kunt deze teksten in meerdere talen publiceren. Om andere talen toe te voegen, ga je naar Bedrijfsinstellingen > Bedrijfsinformatie > Secundaire Taal. Je kunt zoveel talen toevoegen als nodig.

Let erop dat we een sjabloon tekst hebben opgesteld voor de Volledige App Beschrijving, waarbij je {APP NAME} moet aanpassen in je eigen clubnaam. Dit gebeurt niet automatisch!

Stap 6 - Het bevestigen van je Custom Branded App

Zodra alle benodigde informatie is ingevuld en je bent tevreden met de voorvertoning, kun je jouw App bevestigen.

Kom je liever later terug om de App af te maken, kun je de aanpassingen eerst alleen opslaan.

Let erop dat wanneer je de App bevestigt, je geen aanpassingen kunt maken tot de app is ontwikkeld en gepubliceerd in de App Stores.

Nadat jouw app is gepubliceerd, kun je veranderingen toepassen op dezelfde pagina in de Bedrijfsinstellingen. Een eerste keer aanpassingen maken is gratis, elke toekomstige verandering zal een eenmalige kost van 49,- toevoegen aan je licentie.