Voeding | Een standaard Maaltijdplan maken en toewijzen aan klanten

In het Virtuagym systeem was het al mogelijk om trainingsplannen aan te maken. Hierdoor konden klanten gemakkelijk gecoacht worden wat betreft fitness activiteiten. Klanten konden ook al hun voedsel bijhouden en actief/passief gecoacht worden met de "Voeding" app. Voor meer informatie over de "Voeding" app, klik hier. Vanaf nu is het ook mogelijk om (standaard) maaltijdplannen toe te wijzen aan klanten met de nieuwe app: "Maaltijdplan"

Met de "Maaltijdplan" app kunnen (template) maaltijdplannen makkelijk gemaakt worden. De maaltijdplannen kunnen worden toegewezen aan meerdere klanten en gebaseerd op hun voedingsplan worden aangepast. Hierdoor wordt het makkelijk om klanten te coachen met voeding en bespaart het je een hoop tijd.

Maken van Maaltijdplan

Wanneer je een nieuw maaltijdplan maakt, kan je kiezen of je het alleen voor jou of voor alle medewerkers van je club zichtbaar is. Het maaltijdplan is alleen zichtbaar voor je eigen club. Andere clubs hebben geen toegang tot jouw plannen. De "Maaltijdplan" app is eenvoudig te gebruiken als je veel maaltijden voor je club maakt. De zichtbaarheid "alleen voor mij" kan handig zijn als je nog niet klaar bent met je plan.

Om een nieuw maaltijd plan aan te maken ga je naar de app "Maaltijdplan" en klik je op "Nieuw Maaltijdplan". Hier moet je het volgende invullen:

- Naam van het plan: dit is zichtbaar voor klanten en is een referentie om het plan te vinden;
- Beschrijving: Niet zichtbaar voor klanten. Alleen zichtbaar in het Maaltijdplan overzicht als de Plan editor wordt geopend;
- Afbeelding: Voeg een afbeelding toe;
- Zichtbaarheid: maak een keuze of het plan alleen voor jou, of voor alle medewerkers zichtbaar is.

Toewijzen van Maaltijdplan

Als je een klant wil coachen met een maaltijdplan dat je aangemaakt hebt, moet je ervoor zorgen dat je toegewezen bent als coach aan deze klant. Ga naar: "Klanten en Personeel" en klik op de klant die je coacht. Zodra je dit hebt gedaan verschijnt er een zwarte balk met de naam van de klant bovenin je scherm.

Er zijn twee manieren om een maaltijdplan toe te wijzen aan een klant. De eerste manier is via de "Maaltijdplan" app (groene icoontje met mes en vork in de zwarte balk). Hier kan je alle maaltijdplannen vinden die je gecreëerd hebt. Klik op de drie bolletjes naast het maaltijdplan dat je wil toewijzen en klik op: "Plan maaltijdplan". Nu kan je de begin datum, de dagen en het aantal weken invoeren. De tweede manier is via de "Voeding" app (groene icoontje met appel in de zwarte balk) > Voedingsdagboek. Als je op "Maaltijdplan +" klikt, kom je bij het overzicht van de gecreëerde maaltijdplannen en kan je deze toewijzen aan de klant. Nadat het maaltijdplan is toegewezen is het mogelijk om het plan aan te passen door bepaalde producten aan te passen of verwijderen. De klant kan vervolgens, zowel in de app als in de portal, zelf de producten aanvinken die hij/zij heeft gegeten.