Toegangscontrole | Gebruik barcode scanner

Bekijk hier welke barcode scanner we aanbevelen. Bekijk daarna dit artikel om te zien hoe je de barcode scanner installeert

Wij bieden de software aan voor het check-in systeem, die je moet downloaden op je computer. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de check-in software op je computer installeert en welke stappen je daarna moet volgen.

Wat je doet om de scanner werkend te krijgen is het volgende:

- Sluit de scanner aan op je pc via de USB ingang
- Ga in Virtuagym in de Bedrijfsinstellingen naar Koppelingen.
- Maak check-in instellingen aan door op 'Nieuw' te klikken.

Vul hier alle gegevens in. Het is noodzakelijk dat je de check-in een naam geeft, voor de rest kan het in worden gevuld naar eigen wens.

Voor alle informatie over de check-in instellingen, lees dit artikel.

Noot: wanneer je een baliescanner hebt en een poortscanner (Tourniquet), maak dan 2 check-in instellingen aan. De 1e noem je 'balie' en de 2e noem je 'toegangspoort'.

Noot 2: hoogstwaarschijnlijk gaat je sportschool ook met credits werken. Wanneer je wilt dat er een credit wordt afgetrokken van het totaal van een klant, vink dan 'gebruik credit bij inchecken' aan. Wanneer je werkt met 2 scanners, vink je deze optie alleen aan bij toegangspoort.

Het installeren van de Check-in-client op de PC

Nu de hardware is aangesloten, kunnen we de software installeren op de PC. Gebruik dit bestand om de software te installeren.

Er zal automatisch een snelkoppeling geplaatst worden op het bureaublad. Start de applicatie, er zal eerst een pop-up getoond worden die je verteld dat er een kaartlezer moet worden toegevoegd.*

Toevoegen reader

Ga naar het taakbalk icoontje van de applicatie rechtsonder in het scherm, rechtsklik erop en open de settings.

In de settings kan er een nieuwe reader worden toegevoegd door op ‘add new’ te klikken onder Card Reader Settings.

Selecteer de reader (RFID of Barcode), geef deze een naam (balie of toegangspoort) en voer de check-in sleutel van de sportschool in. De check-in sleutel kan je vinden in de check-in instellingen in je bedrijfsinstellingen. Klik op oke en klik daarna op 'restart program'*

Nu is de scanner klaar voor gebruik! Je kan beginnen met het bewerken van je check-in instellingen en beginnen om klanten aan kaarten te koppelen

* Het kan zijn dat de settings niet opslaan na de eerste keer herstarten. In dit geval moet de reader nogmaals worden toegevoegd en zal er nog eenmaal herstart moeten worden.