Toegangscontrole | Bon printer installeren en gebruiken

Stap 1: Controleer of je de juiste bonprinter hebt
De bonprinter die we aanraden is Star TSP 100. Wanneer je een andere bonprinter hebt kunnen we niet garanderen dat deze gekoppeld kan worden met de Virtuagym Software. Bekijk voor meer specificaties dit artikel.

Stap 2: Bereidt de configuratie voor

• Sluit de printer aan op de PC (USB)
  • (Optioneel) Sluit de kassa lade aan op de printer met een RJ11/12 kabel
  • Installeer de driver software van de CD of download de driver van:

http://www.starasia.com/download.asp

Kies de volgende settings wanneer je de driver download:

• Kies ‘driver en download ’Futureprint v7.3 Lite
  • Na het downloaden moet het programma uitgepakt worden
  • Open de uitgepakte map  (tsp100_v730a_lite), klik met de rechter muisknop op Autorun en kies voor ‘Run as Administrator’.
  • Start de computer opnieuw op

Stap 3: Controleer of de computer de printer herkent

• Ga naar printers & scanners
  • Controleer of  de Star TSP100 te voorschijn komt in de lijst met printers & scanners in Windows

Stap 4: Configureer de bonprinter

• Start het programma (configuratie Utility TSP100)
  • Selecteer de juiste bonprinter
  • Selecteer de Modus Star Line (standaard)
  • Voeg onder OPOS de printer toe. Als er een kassalade aangesloten is aan de printer voeg deze dan toe onder ’CashDrawer’.

• Onder “Serial Ports” kies “add port” en kies een port die niet wordt gebruikt (Bekijk dit in Windows Device Manager als het nodig is). Noem de poort altijd COM plus een cijfer, bijvoorbeeld "COM4". Let op dat COM altijd met hoofdletters geschreven is.
  • Kies vervolgens bij Serial Port emulator Service bij Startup Type de optie ''automatic'' en zorg ervoor dat de status op running staat door op start te klikken.

• Onder “Image List” kan je het logo van de sportschool toevoegen.

• Onder “logo’s en cropping” voeg je het logo uit de vorige stap toe aan “top image list”

• Apply changes (Veranderingen toepassen).

Stap 5: Installeer de checkin client op de PC
Gebruik dit bestand om de software te installeren. Wanneer de download klaar is, kan de software worden opgestart, er zal gelijk een pop-up komen die aangeeft dat er een lezer moet worden toegevoegd, klik op OK.

Stap 6: Creëer een check-in connection in je portaal

• Ga in het portaal naar bedrijfsinstellingen -> koppelingen
  • Maak een nieuwe check-in instelling
  • Bewaar de nieuwe check-in en open de nieuwe check-in nogmaals. De nieuwe connectie zou nu zichtbaar moeten zijn.

Stap 7: Voeg de bonprinter toe aan de check-in client

• Ga naar de taakbalk onderin het scherm aan de rechterkant, klik met de rechtermuisknop op de oranje check-in client icoon en open de instellingen.

• Ga naar Advanced Settings en selecteer de juiste COM (Zie Stap 4 om te kijken welke COM poort je moet gebruiken) poort voor de printer en herstart de check-in client. Click op ‘test port’ om te controleren of de bonprinter een bon print.

Stap 8: Print iets vanaf Point of Sale in je portaal

• Ga naar 'Kassa' in je portaal en koop een aantal items, selecteer de 'cash' betaalmethode om te betalen en de bonprinter zou een bon moeten printen. Wanneer een pop-up verschijnt kies er dan voor om deze toe te staan.
    Pop-ups in Chrome blokkeren of toestaan