Toegangscontrole | Installatie Tourniquet

Hoofdstuk 1: Benodigdheden

Hardware

• Windows PC
  • Card reader (RFID/Barcode) (Link aanbevolen reader)
  • Tourniquet poort + handmatige schakelaar (Aanname: de tourniquet is geïnstalleerd en er is een handmatige knop op aangesloten om deze te openen)
  • Kroonsteentje

Software

Kabels

Dit is het technische diagram met alle verbindingen die tot stand moeten worden gebracht.

Figuur 1: technisch diagram met daarin alle verbindingen

Het verbinden van de relay en schakelaar met de tourniquet

Figuur 2: de kabel moet worden opgesplitst zodat de relay en de schakelaar gekoppeld kunnen worden

Hoofdstuk 2: Stappen voor de installatie:

Hardware:

1. Ontkoppel de kabel van de schakelaar
  2. Splits de kabel zodat er twee kabels aan het poortje gekoppeld zijn
  3. Sluit de ene kabel terug aan op de schakelaar
  4. Sluit de andere kabel aan op de relay
  5. Sluit de kaartlezer en de relay aan op de computer met de USB kabels

Software:

1. Installeer de Check-in-client op de PC
  2. Open de instellingen en voeg de kaartlezer toe
  3. Voeg klanten toe aan het systeem

Figuur 3: de stappen die genomen moeten worden voor de koppeling

Stap 1: Ontkoppel de kabel van de schakelaar

Eerst moet de kabel worden ontkoppeld van de schakelaar zodat deze gesplitst kan worden. Open de schakelaar en haal de kabels los.

Stap 2 & 3: Splits de kabel

Zodra de kabel is losgehaald van de schakelaar, moet de kabel gesplitst worden zodat het vervolgens verbonden kan worden met zowel de relay als de schakelaar. Hiervoor kan een kroonsteentje gebruikt worden, zoals weergeven in figuur 4. De kabel gaat er aan 1 kant in, en aan de andere kant moeten er vervolgens twee nieuwe kabels worden aangesloten.

Figuur 4: gebruik een kroonsteentje om de kabel op te splitsen

Nu we twee kabels hebben verbonden aan de tourniquet, kunnen we de schakelaar opnieuw verbinden en controleren of alles nog werkt. Daarna kunnen we doorgaan met het koppelen van de relay.

Stap 4: Het koppelen van de relay

Houd de relay zoals getoond op figuur 5, zodat je de verbindingtype’s kunt lezen (NO, COM, NC). Relay #1 is op deze manier de meest rechtste op het plaatje. De kabels kunnen nu worden aangesloten op de NO en COM verbinding van relay #1.

Figuur 5: verbind de kabels met de relay

Stap 5: Koppel de relay en kaartlezer aan de PC met de USB kabels

Nu we de relay en de schakelaar gekoppeld hebben aan de tourniquet, kan alles aangesloten worden op de PC. Dit bestaat uit simpelweg de USB kabels van de kaartlezer en de relay aansluiten op de PC. Als er veel afstand is tussen de PC en de tourniquet, kan het handig zijn om hier een USB-hub en/of USB verlengkabel toe te voegen. Op deze manier kunnen de kabels ook makkelijker worden weggewerkt.

Zodra de apparaten verbonden zijn gaan er lampjes branden op zowel de kaartlezer als de relay. Het kan zijn dat Windows nu wat drivers installeert, wacht totdat deze drivers zijn geïnstalleerd, dit is de laatste stap voor het verbinden van de hardware.

Figuur 6: overzicht van de verbindingen met de relay