Online Betalingen | Paysafe gebruiken

Om gebruik te kunnen maken van Paysafe (eerder Optimal Payments) voor Virtuaygm betalingen, zul je een Paysafe account moeten aanmaken. Dit kan gedaan worden op www.paysafe.com of ga naar Bedrijfsinstellingen > Betalingen en kies voor "Maak PaySafe account aan".

Let op: voor elk type bedrijf zijn er verschillende aanmeld-links. Kies jouw land en type bedrijf om jouw Paysafe account op te zetten.

Heb je al een Paysafe account? Stuur dan alsjeblieft een email naar support@optimalpayments.com met het merchant account nummber en de nieuwe tarieven de merchant moet hebben en dan kan Paysafe alle nodige veranderingen doorvoeren.

Starten met de betaling

Zodra je een account hebt aangemaakt, ga je naar Bedrijfsinstellingen > Betalingen in Virtuagym. Hier, onder "beschikbare betaalproviders", vink je de box bij Paysafe aan. Hier vul je de Paysafe API key en Paysafe accountnummer in, welke zijn verbonden aan jouw Paysafe account. Sla de pagina op.

Hierna ga je naar jouw financiele app en naar de factuur die je wilt laten betalen. In de factuur kies je onder opties (rechtsbovenin het scherm) voor "email inclusief betaallink". Het systeem zal nu de factuur sturen in PDF versie naar de klant, met daarbij een betaallink om via Paysafe de openstaande factuur te betalen. De emailsjabloon die hierbij wordt verstuurd heet "Online betaling" en kan worden aangepast in de bedrijfsinstellingen.

Mocht je meerdere facturen tegelijk willen versturen, kun je deze allemaal selecteren in jouw facturen overzicht in de financiele app. Wanneer je alle facturen geselecteerd hebt, kies je onder opties (linksbovenin) voor "email met betaallink". Nu zullen alle geselecteerde facturen in één keer worden verstuurd naar de betreffende klanten.

Wanneer klanten de email openen en op de betaallink klikken, zullen zij worden doorgestuurd naar het Paysafe betalingsportaal. Daar kunnen zij hun betaalgegevens invoeren en hun eerste betaling voldoen.

Wanneer de betaling succesvol is, wordt dit direct automatisch geupdate in Virtuagym.

Voor meer informatie over de tarieven voor Paysafe, lees je dit artikel.

Terugkerende betalingen

Wanneer de eerste betalingen bij een klant is gelukt, kunnen terugkerende betalingen worden voldaan via het Virtuagym portaal. Er zijn twee manieren dit te doen.

De eerste manier is elke factuur apart. Je gaat naar de factuur van een klant en ziet daar de knop "Paysafe". Wanneer je op deze knop klikt, wordt de betaling doorgevoerd.

De tweede manier is door meerdere facturen tegelijk te laten betalen. Hiervoor ga je naar het facturen overzicht in de financiele app, selecteer je alle facturen die je wilt laten betalen en onder opties kies je voor "voer online betaling uit".

Zodra je hier op hebt geklikt, zullen de geselecteerde facturen groen worden. Dit betekent dat de facturen in behandeling zijn, en dat de betaling zal worden toegevoegd. De facturen worden één voor één behandeld. Het kan zijn dat het even duurt voor alle betalingen zijn voldaan, dus heb geduld en voer de betaling nooit dubbel uit.

Wanneer de betaling succesvol is, zal de status van de factuur naar betaald veranderen en wordt de betaling toegevoegd.