Toegangscontrole | Gebruik RFID lezer

Om meer te leren over de RFID lezer die we ondersteunen, bekijk dit artikel.
Om de RFID lezer te installeren, bekijk dit artikel.

Nu de RFID lezer is geïnstalleerd, moet er een Check-in connectie worden aangemaakt in het portaal.

• Ga in het portaal naar bedrijfsinstellingen -> koppelingen
  • Maak een nieuwe check-in instelling

Vul de details in. Hierbij is een check in naam nodig, de rest kan worden ingevuld met de bedrijfsinformatie.

Voor meer informatie over de check-in instellingen, lees dit artikel.

N.B.: als je een bureau scanner heb en een port scanner (tourniquets), maak twee check-in instellingen. De eerste noem je “Desk/Bureau” en de tweede “Tourniquets”.

N.B.2: waarschijnlijk gaat je bedrijf werken met credits. Als je wilt dat er een credit wordt afgeschreven bij check in, moet het blokje “gebruik credits bij het inchecken” worden aangevinkt.

Installeren check-in-cliënt op de PC

Nu de hardware is aangesloten, kan de software op de computer worden geïnstalleerd. Gebruik dit bestand om de software te installeren. Wanneer de download klaar is, kan de software worden opgestart, er zal gelijk een pop-up komen die aangeeft dat er een lezer moet worden toegevoegd, klik op OK. Er ontstaat een wit scherm, ga verder met de onderstaande stappen om een lezer toe te voegen.

Let op! Om de RFID-kaartlezer te gebruiken in de Virtuagym check-in client moet de Windows smart-card service actief zijn.
Volg de volgende stappen om de Windows smart-card service te activeren:

• Open services.msc (Windows startmenu -> zoek naar: “services.msc”)
  • In de lijst met services, zoek voor “Smart Card”
  • Rechter muisknop en druk op eigenschappen
  • Selecteer Automatic, onder het kopje “startup type”
  • Onder Service Status, druk op Start
  • Klik op Apply en OK
  • Start de check-in-client nogmaals, nu moet hij werken

De check in lezer toevoegen

Ga naar de taakbalk rechts onderin de scherm, druk op het oranje check-in cliënt icoon, open de instellingen.

In de instellingen kan je een nieuwe lezer toevoegen door op “nieuwe toevoegen”/”Add new” te klikken.

Geef je lezer een naam, bijvoorbeeld “toonbank” en selecteer de lezer bij “kaart lezer”. Voeg de check-in key toe (deze vind je in de bedrijfsinstellingen > koppelingen > check-in instellingen) en klik op “ok” en “restart program”

Hierna is de check-in lezer klaar voor gebruik! Nu kan je beginnen om de check-in instellingen aan te passen en kaarten te koppelen.