Toegangscontrole | Gebruik bon printer

Om meer te weten te komen over de specificaties van de bon printer, bekijk dit artikel. Om de bon printer te installeren, bekijk dit artikel.

Let op:

Om gebruik te maken van de bon printer, moet dit aan staan voor jou portaal. Laat het aan Support weten dat je hier gebruik van wilt maken.

Nu dat er toegang is tot de bon printer, moet de “Check-in Cliënt software” gedownload worden om hem aan het systeem te koppelen.

• Ga naar de bedrijfsinstellingen -> koppelingen
  • Creëer een nieuwe check-in instelling

Vul alle details in. Er moet hier een naam ingevuld worden, de rest kan worden ingevuld door de bedrijfsinformatie.

Voor meer informatie over de check-in instelling, lees dit artikel.

N.B.: Wanneer je gebruikt maakt van een check-in scanner naast de kassalade of de bon printer, is het nodig om verschillende check-in instellingen te maken.

Installeer de Check-in-client op de computer

Nu de hardware is aangesloten, kan de software op de PC worden geïnstalleerd. Gebruik dit bestand om de software te installeren. Wanneer het bestand gedownload is, open de applicatie, er zal gelijk een pop-up binnenkomen die aangeeft dat er een lezer moet worden toegevoegd, klik op OK. Er ontstaat een wit scherm, vervolg met de onderstaande stappen om de “check-in lezer toe te voegen”.

Ga naar het taakbalk icoon (rechts onderin), rechter muisknop en open de instellingen.

Voeg een nieuwe card reader setting toe door op add new te drukken.

Geef je lezer een naam, bijvoorbeeld “kassa” en selecteer als type "no reader". Voeg de check-in key toe (deze vind je in de bedrijfsinstellingen > koppelingen > check-in instellingen) en klik op “ok” en “restart program”

Open weer de instellingen van de software.

Selecteer de juiste COM port voor de bonprinter en druk op “test port” om te zien of de printer een bon uitprint. Als dit werkt, moet je de software opnieuw opstarten door op "restart program" te drukken.

Ga naar de kassa applicatie in je portaal en koop wat producten, selecteer de contant methode en de printer print nu een bon uit.

Als er geen bon geprint is, worden popups waarschijnlijk geblokkeerd in je webbrowser.

Om een bon te kunnen printer moet je popups toestaan. Als je op het icoontje met kruisje drukt kun je popups toestaan. Probeer nogmaals een bon te printer door iets te kopen in je portaal.