Toegangscontrole | Installatie en gebruik Magneetstrip lezer

Magnetic reader installatie en gebruik

Geschatte time: 15-20 min

Stap 1: Controleer of je de juiste magnetische kaartlezer hebt.

Dit artikel is voor de Magnetische kaartlezer Glancetron 1290 USB-COM.

Voor andere Magnetic Card Readers zijn we niet zeker of ze compatibel zijn met de Virtuagym Software, en als ze dat zijn, zullen ze manueel geconfigureerd moeten worden. Bekijk dit artikel voor meer details over de specificaties en informatie over het bestellen van de Glancetron 1290 USB-COM.

Stap 2: Installeer de benodigde drivers

Stap 3: Download de programming tool

Stap 4: Configureer de programming tool

• Controleer of de magnetische kaartlezer gekoppeld is aan de computer.
  • Start de programmering tool applicatie op (1288-1290 Programeert v2.0) uit deze map. Wees er zeker van dat dit te doen als administrator door met de rechtermuisknop op de applicatie te drukken en te kiezen voor ‘Run as administrator’.

Het is alleen nodig te vanaf Track 2 te lezen, deze leest het kaartnummer wat het enige is wat we nodig hebben. Je kunt dus Track 1 en 3 uitzetten. Nu moeten we de juiste Suffix toevoegen in de MSR instellingen. De suffix is een teken dat word geplaatst na het kaartnummer, in dit geval een nieuwe lijn (enter). The screenshots laten zien hoe instellingen eruit zien als we klaar zijn.

• Druk op Programming in de bovenste balk en klik op ‘Lees instellingen van 1288/1290’. Dit laad de instellingen die momenteel zijn ingesteld voor de lezer.
  • Links onder MSR instellingen, klik op het tekstveld van Suffix, dit opent een toetsenbord op het scherm. Klik op Field data en maak het veld leeg (backspace). Klik nu op Enter op het toetsenbord op het scherm, de Field data wordt nu weergegegeven (0D) Druk op ‘Save (OK)’.
  • Zorg ervoor dat de Suffix onder MSR instellingen is aangevinkt.
  • Alles van track 1 en 3 moet worden uitgevinkt. Op track 2 laten we de eerste 3 vinkjes.
  • Ga naar Programming in de bovenste balk. Druk deze keer op ‘Write settings to 1288-1290’. Dit slaat de instellingen van de lezer
  • Wanneer alles correct staat ingesteld zou alles er zou moeten uitzien als de onderstaande afbeelding (Het is geen probleem als het toetsenbord niet zichtbaar

Stap 5: Installeer de Check-in-client op de PC

Gebruik
dit bestand om de software te installeren. Wanneer de download klaar is, kan de software worden opgestart, er zal gelijk een pop-up komen die aangeeft dat er een lezer moet worden toegevoegd, klik op OK.

Stap 6: Create a check-in connection in your portal

- Ga naar je portaal ->  bedrijfsinstellingen > koppelingen

- Creëren een nieuwe check-in instelling.

- Bewaar de nieuwe check-in en open de nieuwe check-in nogmaals. De nieuwe connectie zou nu zichtbaar moeten zijn.

Voor meer informatie over de check-in instellingen, lees dit artikel.

N.B.: als je een bureau scanner heb en een port scanner (tourniquets), maak twee check-in instellingen. De eerste noem je “Desk/Bureau” en de tweede “Tourniquets”.

N.B.2: waarschijnlijk gaat je bedrijf werken met credits. Als je wilt dat er een credit wordt afgeschreven bij check in, moet het blokje “gebruik credits bij het inchecken” worden aangevinkt.

Stap 7: Vindt het correcte COM nummer

• Klik met de rechter muisknop op de start knop en kies voor apparaatbeheer (device manager)

• In het apparaatbeheer kan je het nummer van de COM poort vinden onder ‘Ports’ (COM4 in ons voorbeeld)

Stap 8: Configureer de check-in client

Ga naar de Windows taakbar rechtsonder in het scherm, klik met rechts op de oranje check-in client icoon en open de settings.

In de instellingen kan een nieuwe lezer worden toegevoegd door op “Nieuwe toevoegen”.

Ga naar “Serial scanner”. Geef de lezer een naam, bijvoorbeeld “bureau” en selecteer de “Kaart lezer” (Let op dat je de juiste COM port hebt). Voeg de check-in key toe (Deze kan je vinden in je bedrijfsinstellingen > connecties > check-in instellingen) en klik op ‘Ok’, start het programma opnieuw op.

Stap 9: Scan een kaart om te testen of het werkt

Wanneer dit lukt zou er een scherm tevoorschijn komen wat lijkt op onderstaande afbeelding: