NEO Health apparaten koppelen aan apps

In deze handleiding willen we je graag stap-voor-stap begeleiden om je klanten optimaal gebruik te laten maken van de apparaten.

Zorg als gebruiker voordat je begint dat je de laatste software hebt, volg hiervoor deze stappen:

1. Update naar de laatste versie van je Virtuagym app
  2. Synchroniseer je Virtuagym app
  3. Sluit en open je Virtuagym app

Stap 1.

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je NEO Health apparaten zichtbaar zijn op de apps van je klanten. Dit doe je door in je ‘Bedrijfsinstellingen’, onder ‘Portaalinhoud’, je ‘Gekoppelde producten’ van NEO Health aan te vinken.

Stap 2.

In de Virtuagym Fitness app van je klant, kun je bij ‘Account’, nu ‘Apparaten & Connecties’ vinden.

Als je deze module hebt geopend, ‘schuif’ je de NEO Health apparaten aan. Je krijgt nu een notificatie dat de app apparaten zoekt. Let op: hiervoor moet je Bluetooth aanstaan en ook je NEO Health activiteitenmonitor en weegschaal moeten aanstaan. Let er ook op dat het NEO Health apparaat niet via de bluetooth instellingen van de telefoon gekoppeld staat maar alleen via de app.

Stap 3.

Op dit moment zal je app apparaten vinden als ze in je directe omgeving zijn.

3.1  NEO Health GO Activiteitenmonitor

• Met de activiteitenmonitor registreer je de volgende waarden: heart rate, steps, steps-distance, steps-kcal, hours active, hours sleep.
  • Klik je op de Activiteitenmonitor, dan kom je in het scherm waar je de instellingen kunt aanpassen. Hier kun je het dagelijks doel in aantal stappen aanpassen.
  • Klik vervolgens op synchroniseer apparaat en je app geeft aan dat de data is opgeslagen.
  • Nu kun je je dagelijkse voortgang bekijken in zowel grafiek als lijstweergave.
  • In de activiteitenkalender zie je wat je vandaag hebt gelopen in aantal stappen, aantal kilometers en verbrande calorieën.
  • In je voortgang, vind je een grafiek- en lijstweergave: een overzicht van al je gesynchroniseerde activiteit. Hierin kun je resultaten in grafiekvorm inzien. Hier kun je wisselen tussen de verschillende variabelen, tijdperioden en deze vergelijken met de afgelopen maand.

3.2 NEO Health Onyx Weegschaal

• Met de NEO Health Weegschaal meet je de volgende waarden: Weight, fatpercentage - total, Fatpercentage - Visceraal, Muscle percentage, BMR, Bone Mass % en BMI.
  • Om de NEO Health Weegschaal te activeren ga op de weegschaal staan.
  • Bij het eerste gebruik zal de app je gegevens laten zien. Hier kun je je gegevens uit je profiel checken.  Je kunt deze aanpassen door erop te klikken. Let op: dit zal dan ook in je profiel worden aangepast. Dit zal alleen de eerste keer langskomen. Na de eerste keer  kan je hier komen door op Instellingen te klikken.
  • Klik vervolgens op ‘Nu meten’ en ga met blote voeten op de weegschaal staan. Je weegschaal laat je gewicht zien en hierna: 8888. Wanneer de 8888 is verdwenen, krijg je op je app een overzicht van je meetresultaten te zien, zoals hiernaast op het screenshot.
  • Klik vervolgens op ‘Sla op’  en je waarden worden opgeslagen, ook in de voortgangsregistratie app. Wil je de waarden niet opslaan, kies er dan voor om op het pijltje links bovenaan te drukken, en je kunt een nieuwe meting doen.
  • Na ‘sla op’ kom je in de voortgangsmodule, hier kun je weer wisselen tussen verschillende meetwaarden, tijdsperiode en lijst/grafiek. De meetwaarden welke de weegschaal meet en waartussen je kunt switchen zijn;

Weight, fatpercentage - total, Fatpercentage - Visceraal, Muscle percentage, BMR, Bone Mass % en BMI.

• Let op: wanneer je je Activiteiten niveau aanpast in je instellingen zal dit invloed hebben op je resultaten. We adviseren één activiteitenniveau te kiezen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je vorderingen

Veel succes en plezier met het gebruik van de NEO Health producten!