Kassa | Een barcode scanner gebruiken voor de Kassa

Virtuagym heeft nu de mogelijkheid om een Barcode Scanner te gebruiken voor het scannen van producten bij de verkoop aan klanten.

Iedere scanner met een keyboard emulation zou moeten werken, maar wij adviseren de Honeywell Genesis 7580g & Honeywell MS3780.

Het is makkelijk om dit bij jouw huidige scanner te testen, lees daarvoor de schuingedrukte tekst onder de volgende stappen:

Het installeren van de scanner:

1. Zorg er als eerste voor dat de scanner op toetsenbord modus staat. Meestal is dit de standaard instelling, maar zo niet dan kun je het in de gebruiksaanwijzing vinden. In ons voorbeeld van de Honeywell Genesis 7580g is het de standaard instelling. Als dit is zomaar niet het geval is, scan dan de barcode 'USB PC Keyboard' in de gebruiksaanwijzing. Dit zal de goede instellingen automatisch installeren.

Note: Deze toetsenbord modus kan door andere fabrikanten verschillend genoemd worden. Meestal is dit USB-toetsenboard of keyboard, Keyboard Wedge, USB Keyboard Emulation of toetsenbord of keyboard Mode. Dit kun je testen door de computer in een teksteditor modus te zetten en vervolgens een barcode te scannen. Wanneer de barcode in de editor verschijnt, is de scanner in de juiste modus en werkt hij!

1. Belangrijk is dat er een ‘enter’ na de barcode is voor het gebruik met Virtuagym. Soms is dit al de standaard instelling maar je kunt het ook instellen volgens de gebruiksaanwijzing van de scanner. Kijk hiervoor naar ‘suffix’ of ‘achtervoeging’ wat betekent dat er iets achteraan wordt toegevoegd. In ons voorbeeld van de Honeywell Genesis is het ‘Add CR Suffix’.

Note: Deze ‘suffix’ kan door andere fabrikanten ook anders worden genoemd. Dit zal waarschijnlijk ‘CR’, ‘New Line’ of ‘Enter’ worden genoemd. Om dit te testen ga je opnieuw naar teksteditor en kijk dan of de barcode zichtbaar is wanneer je een code met de barcode scanner scant. Wanneer er na de barcode een nieuwe regel zichtbaar is, lijkt het te werken en zijn de instellingen juist.