Online Betalingen | Hoe gebruik ik Mollie om mijn klanten te laten betalen?

Let op: Mollie is alleen beschikbaar voor landen waar Euro wordt gebruikt, maar hun focus ligt voornamelijk op Nederland, in het bijzonder iDeal betalingen.

Wanneer je Mollie wilt gebruiken als betaalprovider om jouw klanten te laten betalen, zul je eerst een gratis account moeten aanmaken via https://mollie.com/.

Wanneer je een account hebt aangemaakt, is de volgende stap het aanmaken van een websiteprofiel. Dit doe je onder het tabje "websiteprofiel", te vinden in het menu aan de linkerkant van je scherm onder "Mijn account". Klik hier op "Nieuw websiteprofiel aanmaken" en doorloop alle stappen. Zodra je dit hebt gedaan zal er een nieuw profiel zijn aangemaakt te vinden onder hetzelfde tabje.

In dit profiel zul je onderaan een API-key zien staan. Kopieer deze en ga naar je Virtuagym portaal.

Start met je betaling

In Virtuagym ga je naar Bedrijfsinstellingen > Betalingen. Hier zet je Mollie aan door die optie aan te vinken. Plak de API-key onder "Mollie API key". Zorg ervoor dat je de beschikbare betaalmethodes aanvinkt per betaalprovider. Wil je bijvoorbeeld PayPal direct via PayPal laten gaan, dan kun je dit artikel lezen over PayPal integratie.

Wanneer je nu naar de financiële app gaat en op een factuur klikt, kun je onder opties rechtsboven kiezen voor "email inclusief betalingslink". Dit zal de factuur als een PDF naar de klant sturen, met daarbij een link om via Mollie de factuur direct te betalen met de gewenste betaalmethode. Als je graag een eigen mail wilt opstellen hierbij, kun je de betalingslink kopiëren in de factuur onder "betalen".

LET OP: Wil je een testfactuur aanmaken en betalen, zorg dan dat deze 1 euro of meer bedraagt. Dit is het minimum van Mollie en met minder zal de link niet werken.

Zodra de betaling van een klant is voltooid, zal dit automatisch verwerkt worden in Virtuagym.

Wil je meerdere facturen tegelijk versturen naar je klanten, dan kun je deze selecteren in het financiële overzicht. Selecteer de gewenste facturen, klik links in de hoek op "opties" en klik op "e-mail met betaallink". De geselecteerde facturen zullen nu verstuurd worden naar de klant met een betaallink.

Op het moment dat de klant de mail opent en op de betaallink klikt, worden ze rechtstreeks naar de website van Mollie doorverwezen. Hier kan de klant de bankdetails invullen en de eerste betaling uitvoeren. Wanneer de betaling van de klant doorkomt, wordt dit automatisch verwerkt in Virtuagym.