Hoe kan ik een uitdraai van de verjaardagen van mijn leden maken?

Als clubmanager is het leuk jouw klanten te kunnen feliciteren op het moment dat zij jarig zijn.

Een manier om dit te doen is het systeem is door middel van ons check-in systeem, waarbij een klant een felicitatiemelding krijgt op het moment dat zij jarig zijn. Lees meer over deze functie in dit artikel.

Een andere manier is om een uitdraai te maken van jouw ledenlijst. Ga hiervoor naar klanten en personeel en kies voor "exporteer" onder het klantenoverzicht. Je krijgt nu een excel bestand. Open deze in Excel. Om ervoor te zorgen dat er wordt gesorteerd op datum, volg deze stappen:

1. Selecteer de kolom "birthday".

2. Kies rechtsbovenin het scherm onder Sort & Filter voor Custom sort...

3. Kies in de popup voor "Expand the selection" en klik op Sort...

4. Zorg dat bij Column "Sort by birthday" aanstaat, bij Sort On "Values" en bij Order "jan, feb, mrt, apr, mei, jun, jul, aug, sep, okt, nov, dec"

5. Kies in de popup voor "Sort anything that looks like a number, as a number" en klik op OK.

Het bestand zou nu moeten zijn gesorteerd op datum en nu kun je dus makkelijk zien wie er binnenkort jarig zijn!