Uploaden CAMT-bestand

Wanneer je het SEPA bestand eenmaal naar de bank hebt geupload, is het wachten op de resultaten van de bank.

Zodra deze resultaten binnen zijn, kan je deze gaan verwerken in Virtuagym. Dit doe je door bij de bank het zogenoemde CAMT-bestand te downloaden. De exacte naam van het bestand verschilt per bank, maar het is een .xml file die vaak iets in de trant van 'export transacties' heet. Mocht je dit bestand niet kunnen vinden, neem dan even contact op met de bank.

Dit bestand upload je dan bij 'Aangemaakte Uploads' in de Financiële app in Virtuagym.

LET OP: wanneer je gebruik wilt maken van het uploaden van een CAMT-bestand in plaats van het handmatig verwerken van het SEPA-resultaat dan is het van belang dat je allereerst alle facturen als betaald verwerkt. Dit doe je naar 'Aangemaakte Downloads' te gaan en daar op 'resultaat verwerken' te klikken. Hier kan je dan gewoon naar de volgende stap gaan en het proces afronden zodat alles op betaald staat. Hierna upload je het CAMT-bestand om de resultaten aan te passen.

Dit overzicht toont alle facturen waarvan de betaling niet is gelukt. Klopt dit overzicht, dan kan je naar de volgende stap gaan en de verwerking van het resultaat voltooien. Hierna zullen de facturen weer open komen te staan en kun je ze weer meenemen in de volgende SEPA-download.