Online Betalingen | Hoe gebruik ik PayPal om mijn klanten te laten betalen?

Om een PayPal betaling te kunnen doen via Virtuagym, heb je een PayPal verkopersaccount nodig. Deze kun je aanmaken op https://paypal.com/.

In Virtuagym ga je dan naar de bedrijfsinstellingen, waar je onder lidmaatschappen het kopje "betalingen" ziet staan. Hier, onder "available payment providers", vink je PayPal aan. Onder PayPal verkopersaccount vul je het email adres in waarmee jouw Paypal account ook is aangemaakt. Sla de gegevens dan op.

Wanneer je nu naar de financiële app gaat en op een factuur klikt, kun je onder opties rechtsboven kiezen voor "email inclusief betalingslink". Dit zal de factuur als een PDF naar de klant sturen, met daarbij een link om via PayPal de factuur direct te betalen. Als je graag een eigen mail wilt opstellen hierbij, kun je de betalingslink kopiëren in de factuur onder "betalen".

Zodra de betaling van een klant is voltooid, zal dit automatisch geupdate worden in Virtuagym.