Workouts | Hoe maak ik een eigen trainingsplan aan?

In het Virtuagym systeem staan een flink aantal standaard trainingsplannen, die opgezet zijn door experts uit de fitness wereld. Wanneer je een plan wilt opstellen voor je klanten, heb je de mogelijkheid zo'n plan te gebruiken als uitgangspunt.

Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat je graag een eigen trainingsplan aan wilt maken. Dit kun je doen in de schema editor.

Wanneer je een nieuw trainingsplan gaat aanmaken, heb je de keuze tussen een persoonlijk plan (voor een specifiek persoon, niet inzichtbaar voor anderen) en een club plan (voor iedereen zichtbaar & bruikbaar).

Wanneer je een persoonlijk schema wilt aanmaken, ga je naar het klantenprofiel via de coaching app, en klik je daar op nieuw trainingsplan, alvorens je naar de schema editor gaat.

Wanneer je een club schema wilt aanmaken, ga je direct naar de app "training" waarna je naar de schema editor doorklikt.

Punten om in te voeren:

- Naam van schema: zichtbaar voor klanten & referentie om plan te vinden
- Beschrijving: alleen inzichtelijk wanneer schema editor wordt geopend
- Wijzig: mogelijkheid om een foto toe te voegen aan het plan
- Tags voor dit plan: om de vindbaarheid van het plan te verbeteren
- Moeilijkheidsgraad: voor wie is dit plan geschikt?
- Doel van het plan: wat kun je bereiken met dit plan?
- Dagen per week: hoe vaak per week moet men trainen?
- Herhaal: Hoe vaak moet het plan worden herhaald?
- Alleen voor pro?: Mogelijkheid plannen te maken die alleen beschikbaar zijn voor pro-leden

Wanneer je bovenstaande punten hebt ingevoerd, kun je de trainingsdagen aanmaken in de linker kolom. Kies hier het aantal dagen dat jij wilt aanmaken. Wanneer je een rustdag wilt toevoegen, kun je gewoon een lege dag toevoegen, of een eigen activiteit toevoegen genaamd "rust". Je kunt de namen van de dagen aanpassen, en de dagen kopiëren of verplaatsen.

In de middelste kolom ga je de oefeningen toevoegen. Klik op het groene plusje naast "oefeningen" om de database te openen. Met behulp van de filters, kun je de benodigde oefening opzoeken. Mis je een oefening? Voeg deze dan zelf toe.

Wanneer je de oefening aanklikt, zal deze in de middelste kolom verschijnen. Je kunt in de rechterkolom nog wat extra details invoeren, zoals het aantal sets, de intensiteit, rustperiodes en een notitie.

Wanneer je alle oefeningen hebt toegevoegd, kun je het plan gaan opslaan. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. "alleen mij" is bedoeld voor persoonlijke plannen, "iedereen binnen mijn club" voor clubplannen. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

Na het opslaan van het plan, kun je ervoor kiezen deze in zijn geheel uit te printen. De keuze hiertussen is een uitgebreide, compacte of grote letter versie. Let erop dat dit plan anoniem wordt uitgeprint, klantengegevens kunnen met de pen worden toegevoegd. Wil je een specifieke dag uitprinten, dan kan je kiezen voor 'print iedere dag op een aparte pagina' .

Is het een clubschema? Dan kunnen jouw klanten dit plan nu terugvinden in hun eigen trainingsapp, onder de filter "club schema's". Ze kunnen dit schema inzien en toevoegen aan hun activiteitenkalender.

Is het een persoonlijk schema? Dan kun jij het plan toevoegen aan de activiteitenkalender van de klant. Zoek het plan op in de app Training en kies "toevoegen aan kalender". Hier kies je de startdatum en duur in weken uit en voeg je het plan toe.
Let op: zorg dat je verbonden bent met de klant op het moment dat je het plan toevoegt. Je ziet dit aan de zwarte balk bovenin je scherm, waar informatie over de klant te vinden is.

Nu je het plan hebt toegevoegd aan de activiteitenkalender van de klant, zullen zij het plan kunnen inzien, de oefeningen afspelen en afstrepen wanneer zij deze hebben voltooid. Jij kunt als trainer in de activiteitenkalender controleren of de klant zijn voortgang ook bijhoudt.

Als je een persoonlijk plan als uitgangspunt wilt gebruiken voor een andere klant, kun je deze opzoeken in de training app, bewerken en opslaan als nieuw plan.