Automatische incasso | Wat is het verschil tussen FRST en RCUR betalingen?

Tegenwoordig maken de meeste banken geen onderscheid meer tussen FRST (first/eerste) en RCUR (recurring/terugkerende) betalingen.

Sommige banken maken een verschil tussen betalingen waarbij je voor het eerst van iemand incasseert en betalingen waarbij je al eerder bij die klant hebt geïncasseerd. "FRST" betalingen zullen worden behandeld binnen 6 werkdagen, "RCUR" doet er maar 3 dagen over.

Wanneer jouw bank wel onderscheid maakt tussen FRST en RCUR betalingen is het belangrijk dat je alle facturen op "FRST" hebt staan. Je kunt dit doen op het moment dat je het SEPA bestand gaat controleren. Selecteer alle facturen en kies bij "Opties" voor "Markeren als FRST"

Zodra jij een betaling succesvol hebt afgesloten (de factuur is gemarkeerd als betaald) zal het systeem het SEPA type van FRST naar RCUR omzetten, zodat jij de volgende keer sneller je geld zult hebben.