Automatische incasso | Hoe verwerk ik mijn SEPA resultaten?

Wanneer je het SEPA bestand eenmaal naar de bank hebt geupload, is het wachten op de resultaten van de bank.

Zodra deze resultaten binnen zijn, kun je deze gaan verwerken in Virtuagym. Om dit te doen, ga je naar de financiële app en klik je op aangemaakte downloads. Daar klik je op "verwerk SEPA resultaten". Wanneer de status nog staat op "bekijk SEPA bestand" is het nodig de eerste stappen te voltooien, waarna de status zal worden veranderd naar "verzonden naar bank" en je de resultaten kunt verwerken. Je kunt ook herkennen dat de stappen nog niet zijn afgemaakt, doordat de meegenomen facturen nog op openstaand staan, en niet al op betaald.

Alle facturen staan dus automatisch op betaald als de stappen zijn voltooid, maar wanneer een betaling mislukt is, kun je dit hier aangeven door de specifieke foutmelding te kiezen. Wanneer je de stappen voltooid hebt, zullen alle gelukte betalingen worden omgezet naar betaalde facturen, terwijl mislukte betalingen worden teruggezet naar openstaande facturen. Zo kun je deze facturen in de volgende SEPA download weer mee nemen. Wel houden deze facturen dezelfde factuurdatum, dus houd er bij het doen van de volgende SEPA wel rekening mee dat je de periode wat ruimer neemt (bijvoorbeeld inclusief de maand ervoor).

Wanneer je deze stappen doorloopt, zal het goed kunnen dat het SEPA type van een account verandert. Lees hier meer over in dit artikel

Je kunt de resultaten ook verwerken door een CAMT-bestand te uploaden in het systeem. Hoe dit werkt vind je hier