Automatische incasso | Hoe verwerk ik mijn SEPA resultaten?

Wanneer je het SEPA bestand eenmaal naar de bank hebt geupload, is het wachten op de resultaten van de bank.

Zodra deze resultaten binnen zijn, kun je deze gaan verwerken in Virtuagym. Om dit te doen, ga je naar de financiele app en klik je op aangemaakte downloads. Daar klik je op "verwerk SEPA resultaten". Wanneer de status nog staat op "bekijk SEPA bestand" is het nodig de eerste stappen te voltooien, waarna de status zal worden veranderd naar "verzonden naar bank" en je de resultaten kunt verwerken.

Alle facturen staan automatisch op betaald, maar wanneer een betaling mislukt is, kun je dit hier aangeven door de specifieke foutmelding te kiezen. Wanneer je de stappen voltooid hebt, zullen alle gelukte betalingen worden omgezet naar betaalde facturen, terwijl mislukte betalingen worden teruggezet naar openstaande facturen. Zo kun je deze facturen in de volgende SEPA download weer mee nemen.

Wanneer je deze stappen doorloopt, zal het goed kunnen dat het SEPA type van een account veranderd. Lees hier meer over in dit artikel.