Facturen | Hoe crediteer ik een factuur?

Het kan voorkomen dat er een factuur niet goed is klaargezet of dat er een verkeerde betaling in staat. Wat je dan kan doen is deze factuur crediteren.

Waarom crediteren en niet verwijderen?
Als je later een factuur nog eens wilt terugzoeken en hij is verwijderd, dan is dat niet mogelijk. Ook mist er een factuur/volgnummer als je een factuur hebt verwijderd. Je kan problemen krijgen als er facturen missen in je systeem.

Wat je doet om je factuur te crediteren is het volgende. Ga naar de financiële app en zoek de desbetreffende factuur op. Als je het menu opties open klikt, zie je 'factuur crediteren' staan.

Als je hierop klikt, wordt er automatisch een creditfactuur aangemaakt. Als de factuur nog niet betaald is, wordt het openstaande bedrag verrekend met de creditfactuur.

Tags: financieel, facturen, creditfactuur, terugbetalen, crediteren, geld