Facturen | Hoe crediteer ik een factuur?

Het kan voorkomen dat er een factuur niet goed is klaargezet of dat er een verkeerde betaling in staat. Wat je dan kan doen is deze factuur crediteren.

Waarom crediteren en niet verwijderen?
Als je later een factuur nog eens wilt terugzoeken en hij is verwijderd, dan is dat niet mogelijk. Ook mist er een factuur/volgnummer als je een factuur hebt verwijderd. Administratief gezien is het dus niet handig als er facturen missen.

Wat je doet om je factuur te crediteren is het volgende: je gaat naar de financiële app, en zoekt de desbetreffende factuur op. Als je het menu opties open klikt, zie je 'factuur crediteren' staan.

Als je hierop klikt, wordt er automatisch een creditfactuur aangemaakt. Als de factuur nog niet betaald is, wordt het openstaande bedrag verrekend met de creditfactuur.

De creditfactuur wordt als minbedrag gezet, omdat het systeem herkent dat er nog een bedrag terugbetaald moet worden door jou. Ook komt hier in het financiële overzicht een uitroepteken naast te staan, als reminder dat er nog een bedrag betaald moet worden. Als je dit hebt gedaan, kan je in de factuur rechtsboven een betaalwijze kiezen. Als je daarop klikt zal de factuur als betaald komen te staan! Hetzelfde geldt voor de oorspronkelijke factuur: het beste is om die ook op betaald te zetten. Dan strepen beide bedragen elkaar weg, zodat er €0 resterend zal zijn.

Tags: financieel, facturen, creditfactuur, terugbetalen, crediteren, geld