Facturen | Hoe maak ik handmatig een factuur aan?

Wanneer je een klant wilt laten betalen voor iets dat geen kassaproduct is of met zijn lidmaatschap te maken heeft, kun je handmatig een factuur aanmaken.

Factuur aanmaken voor een bestaande klant.

Wil je een factuur aanmaken voor een bestaande klant? Ga dan naar het klantenprofiel en klik vervolgens op de tab "facturen". Links boven de lijst met de bestaande facturen zie je de blauwe knop met '''factuur aanmaken''. Vul hier alle benodigde informatie en maak de factuur aan. Je kunt de factuur net zo behandelen als elk ander, want je kunt een betaalwijze kiezen en de factuur zelfs meenemen in de volgende SEPA batch.

Factuur aanmaken voor een niet bestaande klant.

Als je een factuur wilt aanmaken voor iemand die (nog) geen klant bij jou is en dus niet in het systeem staat, kun je dit doen in de financiële app. Onder het tabje "facturen" vind je de knop "nieuwe factuur" en daar vul je alle details in. Let erop dat het vakje "gast?" staat aangevinkt.