Facturen | Hoe maak ik handmatig een factuur aan?

Wanneer je een klant wil laten betalen voor iets dat geen kassaproduct is of met zijn lidmaatschap te maken heeft, kun je handmatig een factuur aanmaken.

Wanneer je naar het klantenprofiel gaat, klik je op de tab "facturen". Hier zie je, boven de lijst met bestaande facturen, een knop om een nieuwe factuur aan te maken. Vul hier alle benodigde informatie en maak de factuur aan. Nu kun je de factuur behandelen als elk ander, je kunt een betaalwijze kiezen en de factuur zelfs meenemen in de volgende SEPA batch.

Als je een factuur wilt aanmaken voor iemand die (nog) geen klant bij jou is en dus niet in het systeem staat, kun je dit doen in de financiële app. Onder het tabje "facturen" vind je de knop "nieuwe factuur" en daar vul je alle details in. Let erop dat het vakje "gast?" staat aangevinkt.