Wat betekenen de 2 e-mailadressen op het klantenprofiel?

In de app 'Klanten en Personeel' staan al je profielen van je actieve klanten. Als je een profiel wilt bewerken, dan klik je op de naam van de desbetreffende klant, en klik je op 'bewerk gegevens'.

Je ziet daar op 2 plekken een e-mailadres staan.

Wat is nou precies het verschil tussen deze 2 e-mailadressen? Het e-mailadres van de klant wat achter 'E-mailadres' staat, is puur ter informatie voor je eigen administratie.

Het e-mailadres van de klant wat achter 'Gebruikersprofiel' staat, dat is het e-mailadres waar de klanten een e-mail op ontvangen, en waar ze zich mee moeten inloggen. Dit e-mailadres is gekoppeld aan het profiel van de klant. Als de klant dus vraagt of ze hun e-mailadres willen wijzigen, dan kunnen ze dat zelf doen in hun eigen portaalinstellingen.