Toegangscontrole | RFID lezer installatie en gebruik

Installeer RFID-reader check-in

Geschatte tijd: 15-20 min

Stap 1: Controleer of je de juiste RFID lezer hebt

De RFID Reader (de scanner) moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

- PC/SC (dit is een middleware standaard waarvan onze software gebruik van maakt)

-USB aansluiting

- Lezer moet ondersteuning bieden voor Mifare kaarten (13.56MHz High Frequency)

Voor meer informatie over de specificaties check dit artikel.

Stap 2: Controleer de connectie tussen de RFID-lezer en de computer

Om de RFID lezer te installeren, sluit de lezer aan op je PC via de USB kabel. Ga na of de RFID lezer is gevonden, ga naar de Device Manager > Smart Card Readers.

Stap 3: Activeer de smart card service

• Open services.msc (Windows startmenu -> zoek naar: “services.msc”)
  • In de lijst met services, zoek voor “Smart Card”

• Rechter muisknop en druk op eigenschappen

• Selecteer Automatic, onder het kopje “startup type”
  • Onder Service Status, druk op Start
  • Klik op Apply en OK

Stap 4: Installeer de checkin client op de PC

Gebruik dit  bestand om de software te installeren. Wanneer de download klaar is, kan de software worden opgestart, er zal gelijk een pop-up komen die aangeeft dat er een lezer moet worden toegevoegd, klik op OK.

Stap 5: Creëer een check-in connectie in je portaal

• Ga in het portaal naar bedrijfsinstellingen -> koppelingen
  • Maak een nieuwe check-in instelling
  • Bewaar de nieuwe check-in en open de nieuwe check-in nogmaals. De nieuwe connectie zou nu zichtbaar moeten zijn.

Voor meer informatie over de check-in instellingen, lees dit artikel.

N.B.: als je een bureau scanner heb en een port scanner (tourniquets), maak twee check-in instellingen. De eerste noem je “Desk/Bureau” en de tweede “Tourniquets”.

N.B.2: waarschijnlijk gaat je bedrijf werken met credits. Als je wilt dat er een credit wordt afgeschreven bij check in, moet het blokje “gebruik credits bij het inchecken” worden aangevinkt.

Stap 6: Configureer de check-in client

Ga naar de taakbalk rechts onderin de scherm, druk op het oranje check-in cliënt icoon, open de instellingen.

In de instellingen kan je een nieuwe lezer toevoegen door op “nieuwe toevoegen”/”Add new” te klikken.

Geef je lezer een naam, bijvoorbeeld “toonbank” en selecteer de lezer bij “kaart lezer”. Voeg de check-in key toe (deze vind je in de bedrijfsinstellingen > koppelingen > check-in instellingen) en klik op “ok” en “restart program”.

Stap 7: Scan een kaart om te testen of het werkt

Wanneer dit lukt zou er een scherm tevoorschijn komen wat lijkt op onderstaande afbeelding:

Stap 8: Troubleshooting

• Wanneer de check-in client niet correct werkt kan je altijd proberen om de check-in client opnieuw op te starten:

https://virtuagym.zendesk.com/hc/en-us/articles/360002542253-How-to-restart-Check-in-client

Tags: check-in, scannen, koppelen,scanner, bedrijfsinstellingen, toegangscontrole
* De check-in software werkt op dit moment alleen op een Windows computer.