Welke informatie komt in Virtuagym als ik een app koppel via Google Fit of Apple Health?

Apps zoals Runkeeper en Strava kun je aan je Virtuagymapp koppelen via de gezondheidsapp van je mobiele telefoon. Voor Android is dat Google Fit, voor iOs is er Apple Health. Deze gezondheidsapps staan standaard op je telefoon geïnstalleerd.

Dit zijn apps van gesloten platformen wat betekent dat Virtuagym slechts bepaalde informatie kan aflezen. Hieronder vind je voor beide apps een overzicht van de informatie die in jouw Virtuagymapp komt als je een app via zo'n gezondheidsapp koppelt.

iOs

Met de koppeling van Apple Health is het mogelijk om de volgende data op te halen uit de Health app (we sturen niks naar de Health app).

- Stappen
- Wandel- en hardloopafstand
- Work-outs

Stappen
Stappen worden standaard de hele dag door bijgehouden door de meeste iOS devices. Deze stappen worden opgeslagen in de Apple Health app met een bepaalde duur. Onze fitnessapp leest het aantal stappen + de duur uit, en maakt hier een Virtuagym stappenactiviteit van en voegt deze toe aan je activiteitenkalender.

Wandel- en hardloopafstand
Dit houdt het iOS device standaard bij en wordt opgehaald uit Health app. Deze data worden altijd gekoppeld aan een bestaande stappenactiviteit. Daarnaast maken we een schatting van het aantal verbrandde calorieen op basis van de afgelegde afstand.

Work-outs
Work-outs is een Health app type die ook beschikbaar is om op te halen. Een iOS device houdt dit niet standaard bij, dus als er een workout in de Health app verschijnt dan is dit altijd door een andere app toegevoegd. Een voorbeeld is Runkeeper.  In de Runkeeper app kun je de koppeling met de Health app instellen. Als je vervolgens gaat rennen, voegt Runkeeper na afloop van je hardlooprondje een workout toe aan de Health app. Deze workout kan onze fitnessapp vervolgens uit de Health app lezen, en we maken hier een virtuagymactiviteit van en voegen deze toe aan je activiteitenkalender.

Android

Met de Google Fit-koppeling worden de volgende activiteiten opgehaald en in de activiteitenkalender binnen Virtuagym opgeslagen:
- Wandelen
- Hardlopen
- Fietsen
- Zwemmen

De volgende informatie van de activiteiten wordt daarbij opgeslagen:
- Aantal gezette stappen
- Duur van de activiteit
- Afstand
- Gemiddelde snelheid
- Aantal verbrande calorieën

Er wordt geen informatie naar Google Fit verstuurd. Als een andere app een koppeling met Google Fit heeft betekent dit niet automatisch dat alle informatie uit die app ook in de Virtuagymapp terecht komt. Dit gebeurt alleen als die app bovengenoemde activiteiten naar Google Fit stuurt.